Dijital Pazarlama
İnternetin hayatımızda kullanımının artmasıyla birlikte tüm dünyada markaların da dijital dönüşüme olan ihtiyacı hızlanmıştır. Sağlıktan, eğitime, finanstan eğlenceye kadar kullanıcıların internet üzerinden markalara ulaşma isteği gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle küçük, orta ve büyük ölçekli tüm markalar internette yerlerini almaya başlamış ve hatta bazı markaların birçok alanı parsellediğini söylemek yanlış olmaz. E- ticaret alanında da firmaların pazardaki payı her geçen gün artmaktadır. Bir markanın online pazarda yer alması markanın daha büyük kitlelere ulaşmasına olanak sağlamaktadır. Bu alanda dijital dünyaya hakim bir ajans markanızı bilinir bir hale getirebilir ve daha fazla kullanıcıya ulaşmanızı sağlayabilir. Tüm bu hizmetleri size sağlayan ajanslara “dijital dönüşüm veya pazarlama ajansı” bu süreçte yer alan kişilere “dijital dönüşüm danışmanı veya dijital pazarlama danışmanı” denir.
Dijital Pazarlama Danışmanlığı Nedir? Nasıl Yapılır?
Markanızın internet ortamındaki bilinirliğini, müşteri kalitesi ve kitlesini artırarak markanın büyümesini sağlamak amaçlanmaktadır. Dijital pazarlama aşamalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
1) Markanın potansiyelinin Ölçümlenmesi
Markanın dijital pazardaki yeri belirlenip ihtiyaçlar ve rakiplerin analizi yapılarak arı ve eksilerine göre analiz edilir.
2) Dijital Pazarlama Stratejisinin Belirlenmesi
Dijital pazarlama danışmanlığının avantajı ilk olarak burada karşınıza çıkmaktadır. Önceki tecrübeler ve markanızın analizi neticesinde yol haritası çıkarılır.
3) Dijital Pazarlama Planının Hazırlanması
Dijital Pazarlama faaliyetlerinin etkili ve ölçümlenebilir olması gereklidir ve en büyük avantajlarından biridir.
4) Dijital Pazarlama Çalışmalarının Başlaması
Tüm analizler ve araştırmalar yapılıp yol haritası belirlendikten sonra belirlenen hedeflere ulaşmak için dijital pazardaki çalışmalar başlatılır.
5) Dijital Pazarlama Dönüşümünüm Ölçümlenmesi
Tüm yapılan çalışmalar sonucunda bütçenin nasıl harcandığı, sonuçları ve tüm bu hizmetlerden markanın ne kadar kullanıcıya ulaştığı cirosunu ne kadar etkilediği bu hizmetlerin sonuç verip vermediği yeni çözümlere ihtiyaç olup olmadığı gibi tüm süreçler raporlanabilir.